Thursday 25 February 2021

SAAKO EVANKELIUMIN KERTOA JA ROHKAISTA USKOMAAN JEESUKSEEN?

Seurakuntalainen.fi -sivuston päätoimittaja Sari Savela toi esille rippikoulun ison kysymyksen: Kirkon sivulla rippikoulun tehtäväksi kerrotaan tämä: ”Rippikoulu vahvistaa nuorten uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan sekä varustaa heitä elämään kristittyinä.” Sari kyselee: "Entä jos ei ole uskoa, jota vahvistaa?"

Kaivoin esille viimeisimmän kirkon nelivuotiskertomuksen, jossa tätä kuvataan näin: 

"Kaksi rippikoululaista viidestä uskoi Jumalan olevan olemassa tai Jeesuksen nousseen kuolleista. Alle puolet rippikoululaisista koki, että kristinuskolla oli merkitystä heidän elämässään, mutta 63 prosenttia halusi kuitenkin kuulua kirkkoon."
Eli suurimmalla osalla nuorista ei tämän mukaan ole kristillistä uskoa, jota vahvistaa. Sen tulisi syntyä, ja se tapahtuu vain evankeliumin voimasta.
Seurakuntalainen.fi -sivuston päätoimittaja tuo esille kokemuksensa rippikoulussa olevasta varovaisuudesta "Evankeliumin kertomista vieroksutaan ja pidetään käännyttämisenä."
Sari Savela kertoo uskon löytämisestä seurakuntanuorissa:
"Seurakunnan nuorisotyö on ollut minulle tärkeä väylä uskon löytymisessä. Kun olin mukana seurakuntanuorissa, nuorisotyössä oli tapana kertoa evankeliumi ja kutsua ihmisiä Jeesukseen seuraajiksi. Kun minulta kysyttiin, haluaisinko ottaa Jeesuksen sydämeeni, vastasin: kyllä."
Evankeliumi on hyvä sanoma Jeesuksen Kristuksen täydellistä sovitustyöstä ristillä meidän hyväksemme. Evankeliumin kertomiseen on aina kuulunut myös rohkaisu uskoon, jolla evankeliumissa tarjottu pelastuksen lahja otetaan vastaan.
Viisautta, siunausta ja rohkeutta kaikille tärkeää kristillistä nuorisotyötä ja rippikoulutyötä tekeville. Teillä on todella tärkeä tehtävä. Rukoillaan heidän ja nuorisomme puolesta!


(Facebook 22.1.2021)

Lue myös:

No comments:

Post a Comment