Thursday 11 February 2021

Työtoverini esittely 1/6: Happoset

Työpaikan vaihdoksen seurauksena työtovereiden määrä putosi rajusti. Mission Europessa työtiimissä ovat (myös puolisot erilaisissa rooleissa):

  • Markku Happonen
  • Seppo Niemeläinen
  • Ilkka Puhakka
  • Petri Välimäki.
Tällaisella pienellä joukolla on iso näky evankeliumin julistamisesta.
Kerron teille yksi kerrallaan vähän näistä verrattomista ystävistä ja työtovereistani.
MARKKU HAPPONEN
Tutustuin Markku Happoseen yli kymmenen vuotta sitten. Muistan, että kirjoitin hänelle asuessamme Saksassa samassa Baden-Württembergin osavaltiossa. Tuolloin emme tavanneet, mutta yhteydenpito säilyi, ja tapasimme myöhemmin erilaisissa tapahtumissa. Siitä alkoi ystävyys.
Pastori Markku oli 1970-luvulla Kansan Raamattuseuran opiskelijatyössä. 1970- ja 1980 -lukujen vaiheessa hän kantoi suuren vastuun yhdessä Suomen laajimmista evankelioimistapahtumista koskaan, kun eri puolilla oli Tässä Elämä/Se löytyy -tapahtumia. Kalevi Lehtinen kutsui Happoset työtovereikseen Saksaan. Markku toimi myöhemmin Campus Crusade for Christ -järjestön Euroopan työn (Agape Europe) toiminnanjohtajana.
Markku perusti vaimonsa Aulikin sekä Eine ja Kalevi Lehtisen kanssa Mission Europe -järjestön, joka toiminnanjohtaja Markku oli vuoden loppuun asti. Aloitin juuri tässä tehtävässä Markun työn jatkajana.
Markulla ja Aulikilla palaa sydämessä lähetyksen ja evankelioimisen liekki. Iloitsen ystävyydestämme ja siitä, että saan oppia tältä monissa liemissä keitetyiltä työntekijöiltä.
Lue lisää Happosista.

(Mika Tuovinen/Mission Europe -Facebook-sivu 3.1.2021)

No comments:

Post a Comment