Thursday 11 February 2021

Uuden kutsumuksen edessä 1.1.2021

Eilen päättyi 27 vuotta kestänyt työ Kansanlähetyksessä. Järjestössä olen ollut aktiivinen 1989 alkaen (yli 31 vuotta). Ensimmäinen vapaaehtoistehtäväni oli Italian kesäaktiossa 1989, jossa erityiskutsumukseni oli autonkuljettaja välillä Ryttylä-Como-Ryttylä. Sen jälkeen opiskelin viimeisenä mohikaanina yhdessä Tommin kanssa Kansanlähetyksen 3-4 vuotta kestävällä työntekijäkurssilla.

Ensimmäinen työpaikkani oli nuorisosihteerin homma Pohjois-Savon piirissä (1993-1994). Siellä alkoi vahvempi vastuunkantaminen. Siitä lähetystyöhön Viroon ja Saksaan (1995-2010). Ja kesällä 2010 Suomeen Kansanlähetyksen keskustoimistolle ensin kotimaantyön koordinaattoriksi, ja sitten Kansanlähetyksen (lähetys)johtajaksi(2012-2020). Eilen tämä tie päättyi. Suhde järjestöön ei. Olen lupautunut kesäpapiksi riparille, ja piirijärjestöt ovat pyytäneet puhujaksi.
1.1.2021 aloitin Mission Europen toiminnanjohtajana.
Olen kiitollinen, että Eine ja Kalevi Lehtinen sekä Aulikki ja Markku Happonen perustivat Mission Europen 30 vuotta sitten mahdollistamaan evankelioimistyötään. Markku ja Kalevi olivat tulleet tutuiksi vuosien varrella. Kalevi siirtyi kirkkauteen kesällä 2010, ja tänään olisi ollut hänen 85-vuotispäivänsä. Markku kutsui minut Mission Europen työhön, mistä olen kiitollinen.
Meitä on pieni pippurinen tiimi: Happosten lisäksi Puhakat (Ilkka ja Marjo), Niemeläiset (Seppo ja Tarja) sekä Välimäet (Petri ja Marianne).
Pienellä tiimillä on suuri näky: Viedä evankeliumi Jeesuksesta mahdollisimman monelle Suomessa, Euroopassa ja muualla.
Tässä työn pohjana on vakaumus Jeesuksesta ainoana pelastajana. Hän pelastaa ne, jotka uskovat Jeesukseen.
Haluamme rohkaista kaikkia kristittyjä toimintaan Jumalan palvelijoina ja todistajina.
Teemme yhteistyötä ja tuemme kristittyjä, seurakuntia ja kirkkoja heidän työssään. Edistämme kristittyjen yhteistä todistusta yhteisestä Herrastamme. Jeesus ei ole minkään porukan yksityisomaisuutta! Ja länsimainen kristikunta on isossa kriisissä todistustehtävänsä kanssa, ja uskon yhteistyön voimaan.
Suomessa haluamme eri paikkakunnilla palvella seurakuntia liikehdinnän luomisessa, jossa paikalliset seurakunnat pyrkivät tavoittamaan kaikki alueensä asukkaat laajan mission tai vastaaavan festivaalin avulla. Jos tällainen kiinnostaa paikkakunnallasi, ota yhteyttä.
Tiedämme olevamme pieni vajavainen porukka. Mutta kaipaamme herätystä ja muutosta. Haluamme tehdä enemmän kuin mihin omat voimavarat riittävät. Näky on niin iso, ettei sen toteuttaminen onnistu ilman Jumalan apua.
Me kaikki työntekijät tarvitsemme taaksemme myös rukousvoimaa ja taloudellista tukea. Olet tervetullut Mission Europen joukkoihin! Jos haluat olla tässä mukana, käy tutustumassa nettisivuumme www.mission-europe.org, ja sieltä voit liittyä tukijoukkoihin
Tasavallan presidentin esimerkin mukaisesti: "Toivotan teille kaikille onnellista alkanutta vuotta ja Jumalan siunausta."

(Mika Tuovinen / Mission Europe Facebook-sivu 1.1.2021)

No comments:

Post a Comment